Hvorfor

For at gøre mental sundhed til hverdagskost i skandinaviske virksomheder

Hvor lykkelig er du i dit (arbejds)liv?

Svend Brinkmann skrev følgende på sin Facebook-side:

”Er du robust og fleksibel? Passioneret, positiv, proaktiv og med et agilt mindset? Er du løsningsorienteret og brænder for nye udfordringer? Tænker du innovativt i muligheder frem for begrænsninger?

Så må du hellere søge læge”

Svend Brinkmann – opslag på Facebook, 9. oktober 2017

​Er en medarbejder en ressource, som hentes ind og erstattes når tempoet og resultaterne ikke lever op til de opstillede mål og KPI’er?

Eller findes der i virksomheden en lyst og vilje til aktivt at lytte og forstå og til i fællesskab at finde holdbare løsninger og skabe reelle forbedringer?

Både Nationalbanken og Vismændene forventer en høj vækst og advarer om risiko for begyndende mangel på arbejdskraft, og inden for visse områder er det allerede blevet svært at rekruttere medarbejdere.

Dels for at kunne holde på de eksisterende medarbejdere og dels for at kunne tiltrække kvalificerede medarbejdere bedre end konkurrenterne, kan det være nu, at I i jeres virksomhed bør iværksætte et nyt initiativ.

​Forebygge frem for at helbrede

Hvordan kan det være, at flere og flere medarbejdere ’går ind i muren’, når antallet af medarbejdere med en sundhedsforsikring samtidigt er støt stigende?

Kunne det have noget at gøre med, at en sundhedsforsikring (eller en ’Falck-ordning’) ikke er løsningen på problemet?

Med en sundhedsforsikring får man som ordet ’forsikring’ indikerer først erstatning (læs: hjælp), efter at skaden er sket!

Antallet af medarbejdere med psykiske belastninger eller symptomer på stress er helt oppe på 17%. Og i en tid med megen fokus på arbejdsmiljømæssige forbedringer og med en arbejdsmiljølovgivning, der pålægger virksomhederne et ansvar for den psykiske sundhed, er det bemærkelsesværdigt, at andelen af danskere, der oplever stress er steget hvert år siden i 2012.

Mange medarbejdere og ledere oplever et behov for en forebyggende indsats på det mentale område, så medarbejdere IKKE får psykiske belastninger under nogen form af at gå på arbejde.

Hvad ville det betyde for dig at arbejde i en sådan virksomhed?

Utroligt mange medarbejdere og virksomheder kunne med stor fordel, såvel følelsesmæssigt som økonomisk, tage initiativ til at skabe en kultur i virksomheden, der bekæmper psykiske belastninger. En kultur, der ikke fordrer at man konstant skal passe på sig selv, men derimod tilsiger at man passer på hinanden.

Hvad ville det betyde for jeres medarbejdere og for jeres virksomhed, hvis I kunne indrykke en stillingsopslag, der var diametralt modsat det, som karikeret er anført ovenfor?:

"Trives du med at blive passet på og lyttet til? Hvad tænker du om at arbejde i en virksomhed, hvor tryghed er noget af det vigtigste, så du tør vise, hvem du er og bidrage med dine idéer – i tillid til at de bliver taget vel imod? Har du lyst til at blive en del af en virksomhed, hvor medarbejderne er det vigtigste, og hvor vi tror, at vi kun vokser som virksomhed, hvis du trives og er glad?

Så må du hellere søge job hos os"

I fald man havde et sådant syn på sine medarbejdere, var det næppe nødvendigt at indrykke jobannoncer. Værdifulde medarbejdere ville vokse og have lyst til at blive i virksomheden. Og nye medarbejdere ville blive tiltrukket.

Hvordan gør man? (læs mere)

MentalGym.dk

CVR: 38602691

Rytterager 30

2791 Dragør

+45 2784 0484

kontakt@mentalgym.dk